Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@03:23:02 GMT

عملکرد صنایع بورسی در اولین ماه سال

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۶۹۲۳۰۳

عملکرد صنایع بورسی در اولین ماه سال

ایران اکونومیست- نخستین ماه از سال جدید پشت سر گذاشته شد و شاخص کل بورس تهران با افت ۶.۷ درصدی همراه شد. شاخص کل هم‌وزن اما تنها ۱.۸۵ درصد عقب نشست. موضوعی که گواهی بر سبقت نمادهای با ارزش بازار پایین‌تر و عموما ریالی از گروه‌های بزرگ بازار سهام داشت.

 با وجود عقبگرد حدود ۶.۷ درصدی شاخص کل بورس تهران در فروردین ۱۴۰۰ اما ۳۲ صنعت وضعیتی مناسب‌تر از نماگر سهام را تجربه کردند و در این میان ۱۱ گروه نیز با رشد قیمت زیرمجموعه‌های خود همراه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب تنها چهار گروه بزرگ کالایی بازار سهام شامل فرآورده‌های نفتی، فلزات اساسی، محصولات شیمیایی، کانه‌های فلزی به همراه گروه خودرو و خرده‌فروشی بودند که با افتی بیشتر از شاخص کل (بین ۱۵.۱ تا ۶.۸ درصد) مواجه شده و به عبارتی اهرم فشار بر این نماگر بورسی بودند. گروه‌هایی کامودیتی‌محوری که سهم بیش از ۵۸ درصدی از کل ارزش این بازار را در اختیار دارند.

در این راستا، پتروشیمی‌ها با افت ۱۵.۱ درصد قعر نشین شدند و پس از آن بیشترین افت ماهانه از آن زیرمجموعه‌های گروه فلزات اساسی با کاهش ۱۱.۱ درصدی میانگین قیمت‌ها شد. پتروشیمی‌ها نیز شرایط مشابهی را تجربه کردند و افت ۱۰ درصدی در اولین ماه از سال جدید را تجربه کردند. معدنی‌ها با کاهش قیمت ۷.۷ درصدی بهترین عملکرد میان دسته از صنایع را داشتند.

فضای انتظاری حاکم بر بازار که عمدتا به نامعلوم بودن آینده مذاکرات احیای برجام و در نتیجه نرخ دلار باز می‌گردد، سبب شده تا معامله‌گران تمایل چندانی به خرید گروه‌هایی که از نرخ دلار بیشترین اثر را می‌پذیرند، نداشته و سراغ صنایع ریالی بورس بروند. شاید به همین دلیل است که با وجود پتانسیل‌های بنیادی قوی در بنگاه‌های کامودیتی‌محور اما قیمت سهام آنها درجای بیشتری می‌زند. اخبار برجامی این روزها از سوی فعالان بورسی بیش از گذشته رصد می‌شود تا تکه‌های پازل نقشه سرمایه‌گذاری در سال جاری تکمیل شود.

همان‌طور که اشاره شد با وجود افت ۶.۷ درصدی شاخص کل از ابتدای سال تاکنون اما ۱۱ گروه جامه سبز به تن دارند. در این میان صنعت منسوجات با تک نماد بورسی «نمرینو» بازده حدود ۲۲ درصدی در فروردین ۱۴۰۰ از آن سهامداران کرده است. صنعتی که تنها ۰.۰۳ درصد از ارزش کل بازار را در اختیار دارد.

۲۱ گروه نیز با وجود افت نماگر صنعت خود اما شرایط مساعدتری را نسبت به شاخص کل تجربه می‌کنند.

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شاخص کل ۷ درصدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۹۲۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه

رویداد دو روزه تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن در حالی در شهرک حمل و نقل کالای اهواز برگزار شد که رانندگان خوزستانی این فرصت را یافتند با محصولاتی همچون X9 و امپاور 300BD و FAWJ6 رانندگی و نظرات خود را نسبت به مزیت های این خودرو بیان کنند.

داوود خمودی راننده پایه یک از شهرستان اهواز پس از تجربه رانندگی با محصولات تجاری گروه بهمن معتقد است؛ خودروی FAW یک خودروی نرم، مناسب و دارای ترمز بسیار قدرتمند است. 

او همچین کاسه ای بودن سیستم ترمز این خودرو و داشتن سیستم تشخیص نقطه کور برای دور زدن را جزو مزیت‌های خوب این خودروهای سنگین برشمرد.
این راننده اهوازی که رانندگی با خودروهای سنگین متفاوتی را تجربه کرده، بر این نکته نیز تاکید کرد؛ امکانات این خودرو هم مطابق با استاندارد روز دنیا است و در تجربه رانندگی با آن هیچ مشکلی را احساس نکردم.
وی در پایان از خدمات گروه بهمن تشکر کرد و گفت: تولید چنین خودروهای تجاری با کیفیتی می تواند چرخه صنعت حمل و نقل را تسریع و جابجایی بار را سرعت بخشد.
علی خبازیان مسئول لجستیک شرکت شیرین عسل نیز از دیگر رانندگانی بود که توانست با یکی از محصولات تجاری گروه بهمن رانندگی کند؛ او با اشاره به برخورداری این شرکت از40  خودروی FAW گروه بهمن، معتقد بود؛ محصولات تجاری جدیدی که از سوی این شرکت ارائه شده است با خودروهای تجاری قدیمی تر اختلاف زیادی دارد و گیربکس ، شتاب و ترمز آن بسیار خوب است. 

او مهمترین ویژگی این خودروها را ترمز قوی آنها برشمرد و تاکید داشت: این وضعیت موجب می شود به محض اینکه پا از روی پدال برداشته شود، خودرو از  حرکت بایستد که در سربالایی و سرپایینی کنترل خودرو را راحت تر می کند. 

یکی دیگر از رانندگان نیز با یادآوری اینکه خودروهای FAW در تجربه رانندگی انجام شده از نظر رانندگی و امکانات رفاهی قابل قبول است گفت: کیفیت دید ، گیربکس و نیز قدرت موتور این خودرو ها نسبت به خودروهای موجود در بازار بسیار بهتر است. 

این راننده با بیان اینکه بعد از قیمت گذاری این خودروها به دنبال خریداری آن است؛ بیان داشت: مهمترین ویژگی محصولات تجاری بهمن خط خوان و سنسور نور در شب و تونل است که به صورت خودکار انجام می شود. 

او می گوید؛ صندلی های این خودرو از کیفیت خوبی برخودار است و تعبیه جایگاه خواب، کولر، یخچال و... از جمله امکانات مطلوبی است که مدیران گروه بهمن به درستی بر روی آن تمرکز کرده اند چرا که هر راننده ای در جهت رفاه و آسایش خود موافق است خودروی او با امکانات نام برده شده مجهز باشد.
از نظر این راننده کیفیت محصولات تجاری بهمن نسبت به خودروهای موجود در بازار از برتری قابل توجهی برخوردار است.

دیگر خبرها

  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سقوط آزاد رمزارزها؛ افت ۱۸ درصدی قیمت بیت‌کوین در یک ماه
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • پرمخاطب‌ترین فیلم هنر و تجربه معرفی شد
  • عبور از دژاووی بورسی
  • هندبال ایران در مسیر توسعه قرار دارد
  • رشد بیش از ۲۲ درصدی تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • ◄ سهم 8 درصدی راه آهن در جابجایی بار