Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: دلیل عمده صعود شاخص در ایام نزدیک انتخابات این بوده که گروه‌های سیاسی از این بازار برای تامین هزینه‌های انتخابات استفاده می‌کردند. اینکه می‌بینیم این روزها در ایام انتخابات شاخص بالا نمی‌رود شاید به این دلیل است که گروه‌های سیاسی قبلا این استفاده از بازار سرمایه داشتند و الزامی وجود ندارد که حتما این استفاده در ایام نزدیک به انتخابات انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک کارشناس بازار سرمایه درباره اثرگذاری تزریق منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه اظهارداشت: تزریق معادل ۵۰ میلیون دلار از صندوق توسعه ملی به بازار سرمایه و صندوق تثبیت رقم بالایی نیست. هر چند که این رقم هم قرار است در چند نوبت تزریق شود که البته معتقدم قرار نیست بر افزایش قیمت‌ها در بازار تاثیری هم داشته باشد.

داوود سوری تاکید کرد: تنها اثر معادل ۵۰ میلیون دلار صندوق توسعه ملی که وارد بازار سرمایه می‌شود این است که بازار را از قفل شدگی نقدینگی رها می‌کند و کمک می‌کند که نقدشوندگی در بازار افزایش یابد اما رقم آنقدر بالا نیست که بتواند قیمت سهام را افزایش دهد.

این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در شرایط عادی بازار ترکیبی از افرادی که سرمایه‌گذار بلند مدت هستند و سهام را برای بازه زمانی طولانی‌تری خریداری می‌کنند و همچنین افرادی که معامله‌گر هستند و سهام را برای چند روز خریداری می‌کنند و سرمایه گذار کوتاه مدت محسوب می‌شوند. این افراد نقدینگی در بازار ایجاد می‌کنند و به سراغ سهم یا بازار دیگری می‌روند.       

وی افزود: معتقدم دعوتی که دولت سال گذشته از مردم داشت که وارد بازار سرمایه شوند، ترکیب بازار را بهم زدند و یکسری افراد وارد بورس شدند که قصد سرمایه‌گذاری کوتاه مدت در بازار سرمایه را داشتند. بهم خوردن این ترکیب باعث شد که سهم افراد معامله‌گر در بازار سرمایه بسیار بیشتر شود بنابراین با ریزش شاخص تمام این افراد فروشنده شدند و امروز خریداری در بازار وجود ندارد.

سوری گفت: از سوی دیگر کسانی که پول نقد در اختیار دارند در این شرایط، از بازار سرمایه کنار می‌کشند و خرید نمی‌کنند.

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که چرا در شرایطی که قیمت‌ها به کف رسیده و ارزنده شده خریداری در بازار وجود ندارد، اظهار داشت: حرفه‌ای‌ها منتظر هستند که قیمت‌ها در بازار سرمایه پایین‌تر هم بیاید همچنین محدودیت‌هایی امروز در بازار به وجود آمده باعث شده که صبر حرفه‌ای‌ها برای ورود به بازار بیشتر شود. ادامه این روند منجر به این شده که سایر سهام‌داران هم در بازار غیرفعال شوند.

وی با اشاره به طولانی شدن مدت اصلاح قیمت و مشکلات بازار سرمایه در ایران گفت: در تمام دنیا این مشکلات طی چند روز برطرف می‌شود هرچند ممکن است که قیمت‌ها پایین بیاید اما این چرخه و این دوره به پایان می‌رسد و به حالت اول برمی‌گردد. این در حالی است که این روند در بازار سرمایه کشورمان ۱۰ ماه است که به طول انجامیده چراکه همراه بااین شرایط یکسری محدودیت هم اعمال کرده اند.

سوری با اشاره به عدم صعود شاخص در آستانه انتخابات تاکید کرد: صعودی شدن شاخص در آستانه انتخابات تجربه‌ای است که سال‌های گذشته شاهد آن بودیم. دلیل عمده صعود شاخص در ایام نزدیک انتخابات این بوده که گروه‌های سیاسی از این بازار برای تامین هزینه‌های انتخابات استفاده می‌کردند. اینکه می‌بینیم این روزها  در ایام انتخابات شاخص بالا نمی‌رود شاید به این دلیل است که گروه‌های سیاسی قبلا این استفاده از بازار سرمایه داشتند و الزامی وجود ندارد که حتما این استفاده در ایام نزدیک به انتخابات انجام شود.  

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: شاخص بورس انتخابات صندوق توسعه ملی کارشناس بازار سرمایه گروه های سیاسی بازار سرمایه بازار سرمایه ایام نزدیک وجود ندارد قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۶۱۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است

به گزارش «تابناک»، بیژن نوباوه وطن -نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی- در گفت‌وگو با ایسنا درباره اعتبارات فرهنگی گفت: کشور از سال‌های اول انقلاب در بودجه‌نویسی نگاه بایسته‌ای به حوزه فرهنگ نداشته است. مسئله روز از جمله اقتصاد بر حوزه فرهنگی سایه انداخته و باعث شده بودجه فرهنگی تقریباً نصف شاخص بین‌المللی باشد.

وی ادامه داد: متوسط بودجه فرهنگی در دنیا هفت درصد است که این بودجه در کشور آمریکا هفت درصد به صورت آشکار و ۱۱ درصد به‌صورت پنهان است، اما در کشور ما در گذشته سه درصد و اکنون ۵/۲ درصد است؛ این نشان از نقص بسیاری جدی بودجه‌نویسی حوزه فرهنگ در کشور دارد.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی بی‌توجهی به بودجه فرهنگی را خطری برای فرهنگ کشور تلقی کرد و گفت: تقریباً همه دولت‌ها نسبت به بودجه فرهنگی کشور کم‌توجهی دارند و اساساً بودجه فرهنگی کفاف نیازهای توسعه فرهنگی کشور را نمی‌دهد؛ با ادامه این روند ما در حوزه فرهنگ و هنر و دین دچار مشکل خواهیم شد.

تخصیص یک درصد از بودجه شرکت‌های دولتی برای ارتقای فرهنگی کشور / دستگاه‌های فرهنگی سازماندهی مجدد می‌خواهند 

نوباوه بیان کرد: براساس تبصره ۹ قانون بودجه سال ۱۴۰۲، یک درصد از کل اعتبارات شرکت‌های دولتی و بانک‌ها باید در حوزه فرهنگ و هنر و دین هزینه شود؛ پیش‌تر مشخص نبود که یک درصد از هزینه نهادها و سازمان‌های دولتی که حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان یا ۲۵ همت است، کجا هزینه می‌شود؛ لذا این را در اختیار سازمان‌ها و نهادهای فرهنگی قرار دادیم و دیوان محاسبات را موظف به نظارت بر این دستگاه‌ها کردیم.

وی تاکید کرد: بر اساس شاخص‌های موجود، باید طی پنج سال حداقل ۲۵ درصد به پایه‌ بودجه فرهنگی کشور اضافه شود. این افزایش اعتبار ممکن است بودجه فرهنگی را به شاخص سه درصد و حتی بیشتر، از بودجه عمومی کشور برساند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در عین حال خاطرنشان کرد: همه‌ مشکلات، ناشی از کمبود بودجه نیست، بلکه در برنامه‌ریزی‌های فرهنگی، موازی‌کاری‌ها، سازمان‌ها و نهادها دچار مشکل هستیم. هزینه‌کرد برخی دستگاه‌های فرهنگی، خصوصاً در شاخص‌های فرهنگی خارج از کشور که هزینه‌های بسیار زیادی در پی دارد، تأثیرات مثبتی ندارد و حتماً باید یک سازماندهی مجدد در برخی از دستگاه‌های فرهنگی صورت گیرد.

امیدواری برای افزایش عملیاتی ۲۵ درصد سهم فرهنگ در بودجه و انتقاد از موازی‌کاری

نوباوه وطن بودجه فرهنگی ۱۴۰۳ را امیدوارکننده دانست و گفت: با تدوین بودجه ۱۴۰۳ بر اساس برنامه هفتم، امید داریم که بتوانیم افزایش ۲۵ درصدی سهم فرهنگ در بودجه را عملیاتی کنیم و شاهد ارتقای وضعیت فرهنگی کشور باشیم.

وی در پایان مسئله موازی‌کاری در هزینه‌کرد بودجه فرهنگی را یک مشکل بزرگ در کشور دانست و اظهار کرد: اگر جلوی موازی‌کاری گرفته شود و هرکس در زمینه خاص خودش کار کند، قطعاً می‌توانیم یک بخش مهمی از اسراف‌های هزینه‌کرد بودجه را مدیریت کنیم.

دیگر خبرها

  • بهبود وضعیت بورس محتمل است/ مردم از طریق سبدگردان‌‎ها وارد بازار سرمایه شوند + فیلم
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • تداوم خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز‌های منفی شاخص کل بورس
  • بازار سرمایه هفته را کاهشی به پایان برد
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • بودجه فرهنگی ایران نصف شاخص بین‌المللی است
  • خروج نقدینگی حقیقی‌ها در روز منفی شاخص‌های بازار سرمایه
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه/ بورس جذاب شد
  • مشارکت بازاریان سراسر کشور در برپایی جشن‌های دهه کرامت